054-4333585 

ר י פ ו י  ה ו ל י ס ט י   ט ב ע י

 א י מ ו ן   ת ז ו נ ת י    

ליווי תהליכי ניקוי הגוף והכבד 

ס ד נ א ו ת   ו ה ר צ א ו ת

בריאות = מצב פיזי, נפשי וחברתי טוב
התמחות בבעיות עיכול,כבד שומני,קנדידה,דלקות פרקים,הרזיה 

 ענת קידר עמית - נטורופתית

עקוב אחרינו דרך הקישורים הבאים:

עמוד מאמרים


http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390527,00.html

מיץ מלפפון או שייק סלרי: המשקאות שיחזקו הגוף
הקיץ היא בדיוק העונה להתחיל ולשתות מיצים טבעיים ושייקים מירקות ופירות. איך הם עוזרים בחיזוק ובניקוי הגוף, מה הם מכילים, ומה ההבדלים העיקריים בין מיץ טבעי לשייק? נטורופתית מסבירה ומציעה כמה מתכונים קלים
ענת קידר עמית
פורסם:  18.06.13, 10:54

האם מיצים טבעיים יכולים לעזור לניקוי הגוף? הקיץ הישראלי כבר ממש בפתח, הטמפרטורות הולכות ומאמירות מדי יום וכך גם אחוזי הלחות. עבור רבים מאיתנו הפיתרון ל"מכת החום" הוא משקה קר, מרווה ומרענן, אך כדאי לדעת שמשקה כזה הוא גם טבעי, עשיר ברכיבים תזונתיים, נטול כימיקלים, מחזק ומנקה את הגוף.

אז, כיצד ניתן לנקות ולרענן את הגוף בימי הקיץ החמים, באופן טבעי? התשובה היא יחסית פשוטה, באמצעות משקה מחזק או מנקה ובעל השפעה מקררת על הגוף.

ההבדלים בין משקה מחזק ומנקה
משקה מחזק הינו משקה העשיר ברכיבים תזונתיים, כמו ויטמינים ומינרלים או כלורופיל שנספגים בקלות, והגוף יכול לנצלם כדי לבנות את עצמו ולפעול במיטבו.

משקה מנקה הינו משקה העשיר ברכיבים המפעילים את אברי הניקוי של הגוף כמו כבד, כליות ומעיים. איברים אלו חיוניים מאוד לגוף, ופועלים בעומס רב ברב שעות היום, כדי לסלק מהגוף פסולת מיותרת המכבידה על הגוף ועלולה לגרום לבעיות בריאות שונות.

ומהו משקה מקרר? זהו משקה טבעי ומרענן בטמפרטורה קרירה, העשוי בעיקר מירקות ופירות טריים, שלרובם השפעה מקררת לפי הרפואה הסינית.


מיץ סלק, מיץ גזר ומלפפון עם קליפה. יעזרו לחיזוק הגוף (צילום: shutterstock)

מיץ או שייק?
המשקאות שיענו על כל הבקשות הללו הינם מיצים ושייקים העשויים מירקות ופירות טריים. מיצים אלו נחשבים למזון מלא, שכן כל הרכיבים התזונתיים נשמרים בתוכו, וספיגתו ממערכת העיכול לדם מצוינת.

על מנת לקבל כוס מיץ, סוחטים כמות גדולה של ירקות או פירות, כמות שאיננו מסוגלים לאכול בארוחה אחת, ולכן מיץ או שייק הינם מזון מרוכז, המשלים את שחסר לנו במזון.

מיצים אלו גם מספקים מי שתייה איכותיים ביותר, היות ולמעלה מ-92% מתכולת המיץ הם מים. בנוסף, הם מכילים אנזימים העוזרים למזון להתעכל, וכלורופיל שהינו בעל איכויות של חיזוק וניקוי.

מיצים סחוטים מכילים מים, עם כל הרכיבים התזונתיים ללא הסיבים. לעומתם, שייקים מכילים מים עם תכולת הפרי או הירק המרוסקים היטב, ולכן מכילים הרבה סיבים תזונתיים.

את המיצים והשייקים מומלץ לשתות מיד עם הכנתם, ותמיד כארוחה נפרדת בבוקר או כארוחת ביניים. מדי פעם ניתן לשלב בתפריט השבועי "ימי ניקוי", בהם ניזונים רק ממיצים ושייקים.


מה ההבדלים בין המיצים הטבעיים לשייקים? (צילום: shutterstock)

הרכיבים העיקריים בירקות ובפירות התורמים לניקוי הגוף
סיבים תזונתיים: סיבים המסייעים לנו לנקות את מערכת העיכול, משום שהם סופחים אליהם חומרי פסולת מהמזון או כאלה שהכבד מפריש למערכת העיכול, ובכך מוציאים אותם מהגוף יחד עם הצואה.

כלורופיל: זהו החומר שנותן לצמח את הצבע הירוק והוא שותף הכרחי בתהליך הפוטוסינתזה, התהליך של ייצור סוכר ממים ודו-תחמוצת הפחמן. הכלורופיל מטהר את הכבד, מנקה את המעיים ומעשיר את הדם בחמצן. הוא מתחבר למתכות כבדות ועוזר לסלקן מהגוף.

נוגדי חמצון: רכיבים צמחיים המפחיתים תהליכי חמצון ויצירת נזקים בגוף. בין היתר, חלקם אף מפעילים את אנזימי הכבד ובכך תורמים לפעולת כבד מיטבית ולניקוי הגוף.


הצעות למשקאות מנקים ומרעננים
משקה לימונענע גרוס:הלימון בעל אופי מקרר, מפעיל את הכבד, עשיר בוויטמין C (נוגד חמצון חשוב), מסייע לעיכול המזון וליציאות תקינות. הנענע נחשב כצמח תבלין מקרר לפי הרפואה הסינית.

שייק ירוק מחסה או תרד, מלפפון, סלרי ותפוח ירוק: החסה והתרד עשירים בכלורופיל, בסיבים, מינרלים ונוגדי חמצון, עוזרים לתפקוד הכבד והמעי.

מלפפון עם קליפה: מכיל ויטמינים מינרלים והרבה נוזלים, מרעננן, משתן ועוזר בשטיפת הכליות.

שייק סלרי: עשיר במינרלים, סיבים , טוב לתפקוד הכבד, משתן ועוזר בשטיפת הכליות - חזק מאוד , מומלץ להוסיפן למיץ אחר.

תפוח: עשיר בסיבים ובכך מגביר את פעילות המעיים.

מיץ אבטיח עם הקליפה והגרעינים: אבטיח בעל השפעה קרה, עם קליפתו- מכיל כלורופיל, ויטמינים והרבה נוזלים, פועל לניקוי הכליות ודרכי השתן.

מיץ סלק: מכיל נוגדי חמצון כוויטמין C ובתא קרוטן, מכיל מינרלים רבים. עוזר בניקוי הכבד וכיס מרה, ממריץ את פעולת המעיים ומועיל לעצירות.

מיץ גזר: עשיר במינרלים ובנוגדי חמצון כמו בתא קרוטן, מזין את המעיין ומסייע בניקוי הכבד.

הכותבת היא נטורופתית והרבליסטית-קלינית של מחלקת התזונה ואיכות החיים של רשת "אפונה וגזר"